donderdag 15 december 2011

Dorrestijns Vogelgids / Hans Dorrestijn


Deze week gespot: een vink (bestaat niet volgens Dorrestijn) en een specht (bestaat evenmin volgens Dorrestijn). Je spot een soort vink, de distelvink bijvoorbeeld, en een
soort specht, zoals bijvoorbeeld de bonte specht. Helaas was ik niet in de gelegenheid ze echt goed te bekijken: de vinken vlogen weg en de specht zat te hoog om met mijn bijziende ogen nauwkeurig waar te nemen. Dus zullen we het met de benamingen vink en specht moeten doen. Dorrestijn wordt blij van het zien van bont gekleurde vogels en ik word ook blij als ik andere vogels tegenkom dan kraaien, eksters, kauwen, koolmezen, meeuwen (hoewel die niet bestaan), knobbelzwanen, wilde eenden en legkippen.
Als gids deugt 'de Dorrestijns' niet, maar als kijk- en leesboek des te meer. Sommige van de vertellingen zijn te beluisteren op de site van Dorrestijn onder de titel DDVDM.

2 opmerkingen:

Els zei

Ik heb erg genoten van Dorrestijns Vogelgids, melige humor. Een vriendin van mij, vogelliefhebber, werd erg boos van dit boek.

Elly Vernooij zei

Leuk, reactie! Dank je wel.
Waarom werd je vriendin boos?

De laatste jager / Davide Morosinotto

  Morosinotto heeft veel research gedaan voor het schrijven van De laatste jager. Hij heeft zelfs een paar nachten in zijn uppie in de wild...