zaterdag 18 juni 2022

De verbazingwekkende toekomst van Alex Niemand / Kate Gilby Smith


 

De verbazingwekkende toekomst van Alex Niemand is een boek voor het Moeilijk Lezen Plein: het paradijs voor lezers, hoogbegaafde kinderen en leerlingen van plus-klassen. Want illustraties staan er amper in en bladspiegel en lettertype zijn niet uitgesproken dyslexie-vriendelijk.

In dit debuut van een Britse wetenschapper is veel aandacht voor (exacte) wetenschappen, voor beroemde (vrouwelijke) wetenschappers, de toekomst en tijdreizen. Voor mij 4 redenen om deze titel links te laten liggen. Maar, verbazingwekkend, ik las dit boek met veel genoegen in 1 ruk uit, want uiteindelijk blijkt vriendschap toch belangrijker dan techniek en wetenschappelijke theorieën.

De bus, die op geen enkel hedendaags jeugdboekenomslag meer mag ontbreken, staat op de achterkant van De verbazingwekkende toekomst van Alex Niemand.

Integraal voorlezen van 303 bladzijden in een bovenbouwklas vraagt  een heel lange adem van de leerlingen. Het eerste hoofdstuk is leuk genoeg voor de Nationale Voorleeswedstrijd en weer eens een frisse keuze.

Geen opmerkingen:

De gebroeders Maxilari / David Pefko

  De gebroeders Maxilari zouden in 2024 39 en 40 jaar oud zijn/worden. Het zou me verbazen als hun moeder nog zou leven, maar het is theoret...