woensdag 11 mei 2022

Onmogelijk blauw / Kate DiCamillo

Billie, de hoofdpersoon van Onmogelijk blauw, is 14 jaar oud. Ze loopt weg van haar verslaafde moeder nadat haar hond is overleden. Ze vindt een baantje in een dorp en bouwt nieuwe vriendschappen op. Geen thematiek voor een basisschoolkind, ook al vereist de tekst niet veel leeservaring. Toch deelt de Nederlandse Bibliotheek Dienst dit boek in bij de B-boeken voor basisschoolleerlingen. Ik vermoed omdat de leeftijdsindeling gebaseerd wordt op uitgeversinformatie nog voordat ook maar één recensent er een letter in heeft gelezen. Onmogelijk blauw is het laatste deel van een drieluik. Heel goed afzonderlijk te lezen,  hoewel ik de eerdere delen nu ook wel graag wil lezen. Hierin zijn de hoofdpersonen (elk deel uitmakend van een vriendinnentrio) respectievelijk 10 en 12 jaar oud.

In dit 12-jaar oude interview wordt al duidelijk dat DiCamillo in 2019 Beverly, right here zal schrijven. Indrukwekkend.


 

Geen opmerkingen:

De gebroeders Maxilari / David Pefko

  De gebroeders Maxilari zouden in 2024 39 en 40 jaar oud zijn/worden. Het zou me verbazen als hun moeder nog zou leven, maar het is theoret...