vrijdag 22 april 2022

De Vanderbeekers / Karina Yan Glaser

 

Karl James Mountford tekende voor het prachtige omslag van dit boek en maakte dat ik de verleiding niet kon weerstaan om De Vanderbeekers te gaan lezen. Het lezen was te vergelijken met kijken naar een aflevering van de Cosby show, voordat bekend was wat vader Cosby allemaal uitspookte. 
Onwaarschijnlijk zoet. De karakters vertonen geen enkele ontwikkeling. Vader en moeder blijven onverstoorbaar klusjes doen en koekjes bakken terwijl ze over een maand met 5 kinderen op straat zullen staan. De kinderen bedenken allerlei lieve plannetjes om de huisbaas ervan te overtuigen dat ze de ideale bewoners zijn van de onderste verdiepingen van zijn huis. Er valt op 284 bladzijden geen onvertogen woord te lezen. En natuurlijk besluit de huisbaas met Kerstmis dat dat stelletje suikerspinnen het huis niet uit hoeft. Binnenkort te zien op Disney Channel (lijkt me).
Ontzettend leuk: via de website van Glaser kun je naar de muziek luisteren die in het huis klinkt en kun je het omslag van Mountford downloaden. Voor degene die altijd al op zoek was naar leggings, dekbedovertrek of telefoonhoesje met print van Mountford: je vindt  op deze site: https://society6.com/karljmountford?page=1 10 pagina's merchandising. Fiep Westendorp zou er jaloers op zijn.Geen opmerkingen:

Mijn jaar in een tent / Tiny Fisscher

Ze schijnen te bestaan: bijna pubers die uit solidariteit met vluchtelingen-kinderen een jaar lang in een tent in de tuin gaan bivakkeren. I...