vrijdag 16 november 2018

Kwie kwie kwie kwie kwie / Camilla Dreef

Camilla Dreef, bekend van Binnenstebuiten, schreef de informatieve verhalen in Kwie kwie kwie kwie kwie en koos de vogels, van doodgewoon tot heel zeldzaam. Liset Celie maakte de illustraties en daardoor werd deze uitgave een regelrecht 'hebbeboek'. 

Zo mogelijk nog hebberiger wordt een mens van Het heel grote vogelboek. Bibi Dumon Tak is wel een echte schrijver. Haar teksten zijn vermakelijk en informatief en getuigen van een originele kijk op vogels. De meeste vogels die ze koos, kun je zonder verrekijker en in de nabije omgeving spotten. De illustraties zijn gemaakt aan het einde van de 18e eeuw. Ze verschenen eerder in een boek van vogelaar en dominee Nozeman, uitgegeven door Jan Christiaan Sepp. Deze uitgever heeft de hand gehad in de natuurgetrouwe illustraties, maar of hij ze heeft getekend??? Om zo nu en dan eens uit voor te lezen in de bovenbouwklas. Heeft de organisatie van De Nationale Voorleeswedstrijd eigenlijk ooit iets gezegd over het voorlezen van non fictie?






Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...