maandag 27 november 2017

Bushaltebaby / Fleur Hitchcock

In de Hebban-recensie noemt Marjoke Eikelenbach de thematiek van Bushaltebaby verouderd en het verhaal typisch Engels. Volgens Eikelenbach worden er in het moderne westen, waarin voorbehoedmiddelen alom verkrijgbaar zijn, amper baby's te vondeling gelegd. Vorige maand nog was de Nederlandse Xellisia in het nieuws, zij richtte een vondelingenkamer in. Het onderwerp van Bushaltebaby is helaas nog altijd actueel en zeker in Engeland dat relatief het grootste aantal tienermoeders heeft van West-Europa.
De vondeling in Bushaltebaby prikkelt de nieuwsgierigheid. Je wil natuurlijk weten of er een ouder wordt gevonden, hoe het de baby vergaat in het pleeggezin. Die nieuwsgierigheid wordt niet bevredigd. Want niet de ontwikkeling van het pasgeboren meisje, maar de ontwikkeling van de 12-jarige vinder staat centraal in dit lekker-weg-lezende boek van de Britse Fleur Hitchcock.

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...