zondag 14 februari 2010

Vlaamse schrijvers

Vliegen zonder vleugels / Gerda van Erkel
Draak van een titel voor een aangrijpend en meeslepend verhaal. Degelijk Vlaams. Op haar website heeft schrijfster een 'In de kantlijn...' bij dit boek.
Man eet hond / Guy Didelez en Frank Pollet
Dit boek moet je eigenlijk niet lezen. Je moet het horen. Bizarre verhalen over dieren in heel mooie woorden en zinnen. Vlaams, dik, zwarte illustraties, non fictie. Ik zal wel de enige zijn, dit jaar, die het leende uit onze bieb. Als het over anderhalf jaar op de nullijst staat, schrijf ik het af en neem het lekker mee naar huis.
Verwachtingen / Tine Bergen
Het woord 'debuutroman' is al goed voor een dikke streep door de ai. 'Vlaamse auteur': nog een dikke streep. Toch aangeschaft. Ongewenste zwangerschap is een erg populair onderwerp in jongerenboeken. Het uiterlijk van het boek spreekt meiden aan, denk ik, maar of de overdenkingen van Sophie herkenbaar genoeg zijn om van de eerste tot de laatste blz. gelezen te worden door 14+ meiden?

Geen opmerkingen:

Mijn jaar in een tent / Tiny Fisscher

Ze schijnen te bestaan: bijna pubers die uit solidariteit met vluchtelingen-kinderen een jaar lang in een tent in de tuin gaan bivakkeren. I...