vrijdag 30 juni 2023

Perronpapegaaien & krekelcriminelen / Auke-Florian Hiemstra

 

Waarom lopen die gasten van Vroege Vogels en Binnenste Buiten    met hun supersonische apparatuur altijd in natuurgebieden waar gewone stervelingen niet mogen komen? Ik wil weten hoe die bomen heten die nu zo lekker ruiken bij het winkelcentrum. Welke bloemetjes er langs de kant van de weg groeien en welke vogel ik in de tuin hoor. En ik wil weten welke rol 'onkruid' vervult in het leven van dieren en planten.

De planten blijven een beetje onderbelicht in Perronpapegaaien & krekelcriminelen, maar over dieren die de steden bevolken, kom je echt wel veel te weten. Ik denk zeker dat kennis van deze natuur bijdraagt aan het milieubesef van Randstedelingen. Waarom gaat Waku Waku niet over meerkoeten, ratten en muggen? Waarom dwalen die biologen met hun camera's niet door de groenstroken in Woensel, Schilderswijk of op Kanaleneiland?
Perronpapegaaien & krekelcriminelen bewijst dat daar ook genoeg te beleven valt. Dit boek mag in geen enkele bovenbouwklas ontbreken.

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...