zondag 29 januari 2023

Raargebeurd! : het rariteitenkabinet van meneer Fred / Emanuel Wiemans


Om een geschikt werkstukonderwerp te vinden, bezoekt Lucy het rariteitenkabinet van oom Fred. Oom Fred vertelt over 9 mysteries uit de wereldgeschiedenis: van de Bermudadriehoek tot de Koning van rock 'n roll. Hij biedt Lucy en haar collega Felix evenzoveel voorwerpen uit het kabinet aan, om het werkstuk te illustreren. Maar geen van de mysteries voldoet aan de eisen die de kinderen stellen. Het moet spannend en vreemd, geheimzinnig en waargebeurd zijn. Als de kinderen zelfs na de terugkeer van een tocht naar Atlantis  nog niet tevreden zijn, zet oom Fred ze de deur uit en sluit hij zijn winkel in rariteiten.

Wiemans weet de mysteries mooi en met humor weer te geven in Raargebeurd. Niet helemaal geschikt als werkstukboek voor leerlingen op de basisschool, misschien, maar wel een boek dat de nieuwsgierigheid prikkelt en kan uitnodigen om wat meer info te zoeken over bijvoorbeeld De verschrikkelijke sneeuwman. En omdat Raargebeurd slechts 56 pagina's telt en weinig tekst bevat, is het natuurlijk voor niet-lezers een heel geschikt boekenbeurt-boek. Aanrader!

Geen opmerkingen:

See you on Venus / Victoria Vinuesa

  Op het genre-etiket van de bibliotheekversie zien we een hoofd met inhoud. Daarmee wordt aangegeven dat het boek een psychologische roman ...