maandag 14 maart 2022

Flora en de fantastische eekhoorn / Kate DiCamillo

 

De Flora op het kaft van Flora en de fantastische eekhoorn lijkt in niets op de Flora die illustrator K.B. Campbell fantastisch heeft getekend en die Kate DiCamillo heeft gecreëerd. Dat de verfilmde versie van dit prijswinnende boek nu op Disney Channel te zien is, is voor onze lezers kennelijk geen aanbeveling. Slechts 32% van deze titel is op dit moment uitgeleend. Voor een boek van 1 jaar oud is dat aan de magere kant. 

Flora en de fantastische eekhoorn kreeg in de bibliotheekcatalogus de tag: 'leven-van-een-loserachtig'. Wie op grond van die tag dit boek kiest, zal teleurgesteld zijn. Er is veel meer tekst, behoorlijk pittige tekst ook, en er zijn veel minder tekeningen. Maar wel veel betere tekeningen.

Wie niet bang is voor moeilijke woorden, een nerdy meisje en een tamelijk complex verhaal, zal dit sprookje zeker waarderen. Jammer van dat omslag. Waarom het Amerikaanse omslag niet gekozen en de Amerikaanse titel niet 1 op 1 vertaald? 

Geen opmerkingen:

Mijn jaar in een tent / Tiny Fisscher

Ze schijnen te bestaan: bijna pubers die uit solidariteit met vluchtelingen-kinderen een jaar lang in een tent in de tuin gaan bivakkeren. I...