maandag 28 februari 2022

Kom, we gaan een boek lezen / Susanne Strasser

 

"Wie een geslaagd kartonboek voor peuters zoekt, kan blind één van de zes stapelverhalen van de Duitse Susanne Strasser kopen." Bas Maliepaard in Trouw, 6 november 2021.

Het geldt in elk geval voor Vos gaat een stukje rijden. Deze titel is een dikke hit in ons werkgebied. Dit boek uit de Prentenboeken top 10 van 2022 wordt voorgelezen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Vorige week maakte een vader zijn 2-jarige dochter lid van de bibliotheek, omdat de kleine 's nachts om 4 uur al Vosje wilde kijken.

Mmm... een taart (So weit oben) haalde in 2018 de Prentenboeken top 10. Ook een stapelverhaal met veel verschillende dieren en een verrassend slot.

Kom, we gaan een boek lezen! zal hard zijn best moeten doen om uit de Prentenboeken top 10 van 2023 te blijven. Het zit weer vol grappige dieren, veel herhalingen en de tekeningen lijken simpel, maar er valt van alles op te zien. En natuurlijk een verrassend slot. Mijn 2-jarige kleinzoon vond de actie van de neushoorn fantastisch, helemaal nadat zijn oom, net als neushoorn, de bank even kiepkantelde.

Geen opmerkingen:

Eugenia Lincoln and the unexpacted package / Kate DiCamillo

Eugenia Lincoln and the Unexpected Package is de zoveelste DiCamillo van de afgelopen tijd. Heel anders van sfeer dan de eerder gelezen tite...