dinsdag 28 december 2021

Fortuna's kinderen / Annejet van der Zijl

 

In een interview van Ivan Borghstijn onthult Annejet van der Zijl hoe  Fortuna's kinderen tot stand is gekomen. Ergens in de 28e minuut vertelt ze dat ze een factsheet bijhoudt om alle informatie een plek te geven en dat ze daarna met die informatie het verhaal construeert op een manier die de lezer het gevoel geeft er met de neus bovenop te staan. Het is een groot voorrecht om meegenomen te worden naar Monster, Charleston en San Francisco. Wat een verhaal en wat een bijzondere en moedige mensen. Van der Zijl vindt het "Een heerlijk boek om mee op avontuur te zijn." Zo is het. En het is zeer hoopgevend dat er historici en schrijvers zijn die zoveel tijd, liefde en deskundigheid willen steken in het maken van een familiekroniek als Fortuna's kinderen.

Het interview in Boekhandel Donner is boeiend en informatief, maar zoals het commentaar eronder al duidelijk maakt: de eerste 10 minuten zijn een vergissing.

Geen opmerkingen:

De gebroeders Maxilari / David Pefko

  De gebroeders Maxilari zouden in 2024 39 en 40 jaar oud zijn/worden. Het zou me verbazen als hun moeder nog zou leven, maar het is theoret...