zaterdag 6 maart 2021

De dag dat ik mijn naam veranderde / Bibi Dumon Tak

 

In deze Dumon Tak komen wel dieren voor (honden, paarden en heel veel insecten). De hoofdrollen worden echter gespeeld door schrijfster Anna, haar zus Lize en hun moeder. De ziekte en dood van zus Lize zijn de aanleiding voor het schrijven van dit boek, want Anna is wildwoest. Op de klootzak die haar zwager was en die nog niet het minste respect op kan brengen voor zijn ex en de vrouwelijke helft van haar familie. Als pa en broer zich daar niet tegen verzetten, overweegt ze haar achternaam te laten veranderen.

Bibi Dumon Tak maakte het aan de lijve mee. Dit boek was nodig voor de schrijfster om zich te verdedigen en om zich te wapenen tegen foute mannen. Heel af en toe dacht ik "Ik zit een therapeutisch schrijven te lezen." Maar zonder gene, want het is  een therapeutisch schrijven van een auteur die deskundig en met humor oneerlijkheid weet bloot te leggen.

Geen opmerkingen:

De laatste jager / Davide Morosinotto

  Morosinotto heeft veel research gedaan voor het schrijven van De laatste jager. Hij heeft zelfs een paar nachten in zijn uppie in de wild...