zondag 21 mei 2017

Witches do not like bicycles / Patricia Forde

Uitgevers van leesoefenstof bedenken systemen met woeste namen om verschillende leesniveaus weer te geven. Ongetwijfeld gesneden koek voor juffen en meesters, maar abracadabra voor de gemiddelde ouder.
De serie Blue Bananas bestaat uit 4 boekjes die voor kinderen na ongeveer 2 jaar Engels te behappen zijn. Al googelend kwam ik er achter dat Blue Banana staat voor een verstedelijkte zone in Europa (https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Banana), maar wat dit gegeven met deze Britse serie kinderboekjes te maken heeft??
Witches do not like bicycles is uitgegeven in Londen, geschreven door een Ierse schrijfster en geïllustreerd door een Franse kunstenaar. Steeds meer kinderen krijgen al in de onderbouw Engelse les. Die kinderen wil je ook Engelse oefenteksten aan kunnen bieden. Wij zijn dan ook blij dat de landelijke bibliotheekboekhandel ons in staat stelt boeken voor deze doelgroep in te kopen. Witches do not like bicycles is een kleurig geïllustreerd boekje waarin fantasie een belangrijke rol speelt.

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...