zondag 19 juli 2015

Uitgespeeld / Gerard van Gemert

Omdat ik halverwege een spannend boek altijd de laatste bladzijden lees, wist ik lang voordat ik op pagina 315 was, dat Levi en Roald de oorlog zouden overleven. Mijn slechte gewoonte maakte Uitgespeeld niet minder spannend. De vraag blijft: "Hoe in godsnaam?"
Zeer geloofwaardig verhaal over jodenvervolging en NSB, dat aantoont hoe complex het leven ten tijde van WO II moet zijn geweest. Over het hele boek zijn strippagina's van Rudi Jonker verspreid, die niet bepaald vrolijk zijn en dus de sfeer wel goed zullen weergeven. Met Uitgespeeld maakte van Gemert een boek dat nogal afwijkt van de jeugdboeken die hij tot nu toe publiceerde. Helaas vermeldt zijn website niets over de motivatie van van Gemert, maar in dit interview kom je wél iets meer te weten over de totstandkoming van Uitgespeeld: http://www.coolesuggesties.nl/interview-gerard-van-gemert/.

Geen opmerkingen:

De laatste jager / Davide Morosinotto

  Morosinotto heeft veel research gedaan voor het schrijven van De laatste jager. Hij heeft zelfs een paar nachten in zijn uppie in de wild...