zaterdag 2 mei 2015

Schrijvers op reis : Privé-domein gaat op vakantie : verhalen

Deze 26 verhalen van verschillende schrijvers hebben met elkaar gemeen dat de auteurs ervan eerder voor De Arbeiderspers schreven en dat ze over reizen/vakantie gaan. De meeste auteurs kende ik wel van naam, maar sommigen waren mij compleet onbekend: Luuk Gruwez, Guido van Heulendonk?????
Van 3 van de 26 heb ik ooit eens iets gelezen: Marion Bloem (een heel oud kinderboek), Ronald Giphart (dagboeken in Privé-domein) en Tessa de Loo (de Tweeling natuurlijk). Deze bundel maakt me nieuwsgierig naar werk van Joost Zwagerman en de delen 2 en 3 van de Charleston-trilogie van Rindert Kromhout. Niet omdat er van Kromhout een verhaal is opgenomen, maar omdat de bijdrage van Pauline Slot zich afspeelt in dezelfde contreien. Dankzij de bundeling van budgets voor non fictie  van kleine bibliotheken in blikveld gekomen van hun leners door middel van de provinciale route- collectie.

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...