vrijdag 5 juli 2013

Ik zal er zijn / Holly Goldberg Sloan

De titel van dit boek is de vertaling van übertranentrekker I'll be there / Jackson 5.
Van de uitgeverij verwacht je natuurlijk louter positiviteit over het boek dat ze uitbrachten. Ze hebben alle lovende uitingen op hun website op een rijtje gezet. 'een ijzersterke jeugdroman over de kracht van liefde en vriendschap [...] survivaltrip, liefdesroman, broertjesverhaal, Ik zal er zijn is een combinatie van veel en van alles het beste.' 
Holly Goldberg Sloan houdt niet van losse eindjes. Alles wat in de eerste hoofdstukken aan de orde komt, wordt op de laatste bladzijden naar ieders tevredenheid afgerond. Ik zou heel graag  over een jaartje of vijf een nieuw boek over de hoofdpersonen lezen, het was nogal moeilijk afscheid nemen van Emily, Sam en hun naasten (op 1 na). Gezien de loopbaan van Sloan, zou het me niet verbazen als we Ik zal er zijn ook nog eens op tv of in de bioscoop kunnen bekijken. Genomineerd voor de Gouden Lijst 2013. Uitgeleend: 56%.

2 opmerkingen:

Vianen zei

Hey! Ik weet niet of jij het was, maar in de bibliotheek heeft iemand genaamd Elly Vernooij post-its met leestips op boeken geplakt. Ik wilde die Elly graag bedanken dus als jij het bent.. Dank je!

Elly Vernooij zei

Er zijn veel Elly's Vernooij, maar er werkt er maar 1 in bibliotheek Vianen op woensdag en dat is ondergetekende. Leuk dat je reageert! En graag gedaan. Ik ben wel erg benieuwd naar het gezicht hierachter.

Mijn jaar in een tent / Tiny Fisscher

Ze schijnen te bestaan: bijna pubers die uit solidariteit met vluchtelingen-kinderen een jaar lang in een tent in de tuin gaan bivakkeren. I...