dinsdag 18 juni 2013

De piraten van hiernaast / Reggie Naus

Leerkrachten en ouders beklagen zich wel eens over het aanbod van boeken voor kinderen van een jaar of 8/9. Veel te meisjesachtig. Het klopt dat de planken volstaan met boeken over feeën, heksen, hockey- en balletclubjes en paarden, niet te vergeten. Maar jongens kom op, even graven en je vindt: Dolfje Weerwolfje (minstens 7 delen), zeker 4 delen Koen Kampioen, Super Jan, de Effies, de serie Het geheim en ..... De piraten van hiernaast (3 delen). In deel 1 maakt een nette buurt kennis met een piratenfamilie. Een verhaal met boevenstreken, speurwerk en hilariteit. Leuk om voor te lezen in groepen 3/4 en zo misschien jongetjes over de streep te trekken die lezen maar onstoer vinden. De helft van alle exemplaren in Utrechtse bibliotheken is uitgeleend.

1 opmerking:

Betty zei

En niet te vergeten de spannende kinderboekenserie De Bieb-bende (7 delen), over vijf kinderen die twaalf geesten (Hemelrijders) moeten bevrijden uit de handen van de Man met de Bijl. Zowel voor jongens als voor meisjes, vanaf een jaar of 8. Hier is de boektrailer te vinden: http://www.debiebbende.nl/trailer.

Mijn jaar in een tent / Tiny Fisscher

Ze schijnen te bestaan: bijna pubers die uit solidariteit met vluchtelingen-kinderen een jaar lang in een tent in de tuin gaan bivakkeren. I...