dinsdag 21 september 2010

De wraak van Balthasar Grimm / Reggie Naus


Mark Janssen maakte de omslag en de illustraties van dit boek. Reggie Naus als schrijver en piratoloog voor een klas lijkt me leuk. Maar dit verhaal? De alcoholconsumptie van Gooische vrouwen is niets vergeleken bij die van de piraten in dit boek. Gemiddeld worden er op elke pagina 2 flessen rum genuttigd. Met de alcohol in het verhaal heb ik niet zo'n moeite, maar wel met de rode draad. Ik begrijp niet waarom Balthasar Grimm wraak moest nemen op de bemanning van de Zeehavik. Blijken er twee eerdere boeken over Rowan de piraat te zijn. Die had ik natuurlijk eerst moeten lezen. Da's jammer, want dat ga ik niet doen. Na lezing van dit boek vind ik piraten nog vervelender. Met nietszeggende boektrailer op Youtube.

3 opmerkingen:

Reggie Naus zei

En hebt u ook een intelligent argument naast 'ik vind piraten vervelend', 'er wordt veel teveel gedronken, hoewel ik daar geen moeite mee heb' en 'ik wantrouw series om onduidelijke redenen'? Dit is de eerste keer dat ik me geroepen voel om op een 'recensie' te reageren, omdat hij zo vals is en zo vaag gemotiveerd. Gelukkig denken andere recensenten (Biblion bv) er heel anders over.

Nelly zei

Tja, best logisch dat je de verhaallijn niet snapt, als je bij deel drie begint...

Elly Vernooij zei

Geachte heer Naus, hartelijk dank voor uw reactie. Die was in een spambox terechtgekomen, nooit gezien!
Nee,ik heb geen intelligent argument om piraten vervelend te vinden. Trekt u zich niet te veel aan van mijn stukje over uw boek. Het mag de naam 'recensie' niet hebben. Ik beloof u dat ik het eerste deel van uw serie ga lezen om uit te vinden of ik piraten echt zo vervelend vind en, zo ja, waarom.

Eugenia Lincoln and the unexpacted package / Kate DiCamillo

Eugenia Lincoln and the Unexpected Package is de zoveelste DiCamillo van de afgelopen tijd. Heel anders van sfeer dan de eerder gelezen tite...