maandag 15 januari 2024

Bridget van der Puff en de misbaksels / Martin Stewart

Bridget van der Puff is een soort mengeling van Pippi en Matilda, weeskind. De directrice van het weeshuis heet mevrouw Zuurbier en is net zo gemeen als juffrouw Bulstronk.

Bridget van der Puff vindt het geluk bij Bakker van der Puff, die onvoorwaardelijk van haar houdt. Hij wil Bridget het vak van banketbakker bijbrengen, maar de pogingen van Bridget ontaarden in levensgevaarlijke mengsels. 

Om redenen die mij niet duidelijk zijn heeft directrice Zuurbier een vreselijke hekel aan Bridget en doet ze er alles aan om haar in het weeshuis te houden i.p.v. in een pleeggezin. Dat klopt niet, vind ik.

Dat alle baksels  van Bridget eigen levens gaan leiden en vreselijk veel schade aanrichten aan de bakkerij vind ik heel moeilijk te geloven.

De illustraties van Overwater zijn wel leuk, maar dat zijn die van de originele illustrator (David Habben) ook. Ben benieuwd of het tweede deel ook op de Nederlandse markt al verschijnen. De hoofdpersoon past wel heel goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2024: 'lekker eigenwijs'.



 

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...