zaterdag 30 december 2023

Het wilde meisje / Katherine Rundell


 Will Silver groeit op in Zimbabwe, op een boerderij waar haar vader opzichter is. Daar heeft ze geleerd zich te handhaven in de natuur. Haar moeder is gestorven en als Will 12 is, sterft ook haar vader. De nieuwe vrouw des huizes vindt dat Will op een Londense kostschool opgevoed moet worden. Groter kunnen tegenstellingen tussen Wills oude leventje en het bestaan in de nieuwe omgeving niet zijn. 
Als de pesterijen van klasgenoten haar teveel worden, loopt Will weg. Na een zwerftocht vol ontberingen door de winterse straten en parken van Londen, wordt Will afgeleverd bij een weldoener die haar met andere ogen naar de kostschool laat kijken. Eind goed, al goed, want ook de pestende klasgenoten komen tot inkeer.
Verhalen over cultuurverschillen zijn van alle tijden. Ik hou ervan te lezen over de kijk op onze westerse 'beschaving' vanuit de zogenaamde wildernis op andere continenten. We kunnen er veel van leren.
Katherine Rundell verhuisde net als Will vanuit Zimbabwe naar een Europese hoofdstad. The girl savage was haar debuut.


Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...