zondag 15 oktober 2023

Het bijna helemaal waargebeurde verhaal van Ryan / Pepijn Lievens

De vader van Ryan heeft het gezin verlaten. Ryan weet niet waar hij uithangt en bedenkt dat zijn vader als ontdekkingsreiziger natuurlijk ook niet in de gelegenheid is om contact met thuis op te nemen.
En dan is Ryan zwaar verliefd op Rafaella. Een verstrooide professor verandert Ryan even in een balpen die dichter bij haar kan komen dan Ryan zelf gedurfd zou hebben. Op die manier komt hij van alles van haar te weten en vindt hij aanknopingspunten om het gesprek met Rafaella aan te gaan. En wat denk je wat: Rafaella en Ryan gaan kussen en de papa van Ryan en zijn kleine broer komt in de buurt wonen.
Lievens schreef nog niet eerder een kinderboek. Ryan in Het bijna helemaal waargebeurde verhaal van Ryan is een heel sympathieke jongen die beschikt over een gezonde dosis fantasie. Dat maakt de gebeurtenissen soms wat onwaarschijnlijk, maar het verhaal lekker luchtig, ondanks de pittige omstandigheden waarin Ryan zich bevindt.
10+.


 

Geen opmerkingen:

See you on Venus / Victoria Vinuesa

  Op het genre-etiket van de bibliotheekversie zien we een hoofd met inhoud. Daarmee wordt aangegeven dat het boek een psychologische roman ...