donderdag 7 maart 2024

Maksie / Mathilde Stein, Jan Jutte

 

De bibliotheekcatalogus bevat geen werk van Mathilde Stein dat tussen 2018 en 2021 is verschenen. In 2022 verscheen ineens Pluk en Pluis : de weg naar terug. Geïllustreerd door de schrijfster. Het boek krijgt een zilveren griffel. 

In 2023 verschijnen Vuurtorenbeer, Jonathan en Maksie. Respectievelijk geïllustreerd door Piet Grobler, Nadya Bonten- Slenders en Jan Jutte.

Maksie is een kleine hond, te koop in de dierenwinkel. Hij is geen fan van oude vrouwtjes met hondentransport-tassen. Hij droomt van een stoere, avontuurlijke baas. Omdat die zich niet aandient in de winkel, besluit Maksie zelf zijn droombaas te gaan zoeken. 

De taal die Stein gebruikt, leent zich heel goed om voor te lezen. Ik denk dat leerlingen in groep 3 of 4 dit boek zeker zullen waarderen. Voor zelf lezen is Maksie ook heel geschikt. Misschien wel weer een griffel voor Stein of een penseel voor Jutte.


Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...