vrijdag 2 februari 2024

Ik leer lezen met Zwijsen / Bette Westera, Eefje Kuijl, Harmen van Straaten

De boekjes in de serie Ik leer lezen met Zwijsen zien er heel goed uit. Mooie schutbladen, full color drukwerk, glad en stevig papier. Zo ook dit Avi Start-boek Voor wie is die doos?
Niemand minder dan Bette Westera schreef het verhaal en Eefje Kuijl maakte er de vriendelijke, veilige, prachtige illustraties bij.
Pakketbezorger Haas verliest in de drukte alle pakjes. De dieren voor wie ze niet zijn bestemd, zorgen ervoor dat de pakketten toch bij het juiste dier terechtkomen. En dat allemaal in één-lettergreep-woorden.




Deeltje uit een serie eerste-leesboeken van Zwijsen. Mees gaat met de bus is geschreven door een auteursteam met tekeningen van Harmen van Straaten. Hoofdpersoon Mees gaat met de bus naar Suus en komt langs de school, een dierenweide, een speeltuintje, winkels, de bibliotheek, het werk van zijn moeder (de boekhandel) en de bushalte waar Suus op Mees staat te wachten. Het verhaal bevat geen greintje spanning, maar de illustraties zijn vrolijk en sfeervol. Het is een beetje jammer dat de tekeningen vervuild worden door vakjes met woorden. Avi Start.
















Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...