zaterdag 4 november 2023

Dandy de straatrover / Stephanie Sorrell


 Dandy de Straatrover is bepaald geen alledaags kinderboek. In de Engelse versie heet de antagonist Dandy Paws. Barbara Lampe vertaalde dit als Dandy Poot. Geen gelukkige keuze, vind ik. Dandy is een leeuw die een appartement bewoont in het Londen van de twintiger jaren (van de vorige eeuw). Twee kinderen die geen last hebben van bemoeizuchtige ouders, brengen al hun vrije tijd door bij Dandy thuis. Dandy Poot heeft zich ten doel gesteld dieren te bevrijden uit de dierentuin en uit de catacomben van een echtpaar dat handelt in exotische dieren. Zijn hele netwerk wordt ingezet om dat doel te bereiken en dat leidt tot een ingenieuze en spannende ontknoping. 

Over Sorrell is op Internet niet veel meer te vinden dan wat uitgeversinfo. Van haar Instagramaccount word je ook niet veel wijzer. Volgens mij is Dandy de straatrover haar eerste en enige boek. Het oeuvre van Roxana de Rond is heel veel groter. En leuk! Check haar portfolio.

Om zelf te lezen voor bovenbouwleerlingen die niet terugdeinzen voor de lange zinnen van een welbespraakte leeuw. 

Geen opmerkingen:

See you on Venus / Victoria Vinuesa

  Op het genre-etiket van de bibliotheekversie zien we een hoofd met inhoud. Daarmee wordt aangegeven dat het boek een psychologische roman ...