donderdag 20 juli 2023

Tony / Bouke Billiet, Marjolein Pottie


In alle Utrechtse bibliotheken die Tony in de collectie kregen, is de status van Tony op 14 juli: uitgeleend. Behalve in de bibliotheek die notabene in een voormalige wolfabriek is gevestigd. In bibliotheek Veenendaal staat Tony thuis. 
Tony is een atypisch schaap. Hij is nieuwsgierig, reislustig en een einzelgänger. Hij trekt de wijde wereld in, rijdt auto, redt een jongetje van de verdrinkingsdood en gaat werken in een verzorgingshuis. De bewoners van de stad vinden hem een held en benoemen hem tot burgemeester. Tony heeft zijn zin, hij heeft de stad veroverd. Maar wanneer hij een beslissing neemt die niet naar de zin is van een groot deel van de stedelingen, neemt hij de poten. Op zoek naar een nieuwe bestemming om de wereld te veroveren. 
De vormgeving en de illustraties van dit boek, vind ik supermooi. Het verhaal is best geestig, de taal niet moeilijk, maar om de een of andere reden vind ik de strekking van het verhaal niet passen bij de leeftijd van de lezers voor wie Tony bedoeld lijkt te zijn. Bouke Billiet en Marjolein Pottie zijn beide Vlaams. Vergeet niet in de 'gallery' de icoontjes aan te klikken om het fantastische werk van Pottie te bewonderen. Tony staat nog niet op Mijade.be, daarom hieronder een van de illustraties.



Geen opmerkingen:

See you on Venus / Victoria Vinuesa

  Op het genre-etiket van de bibliotheekversie zien we een hoofd met inhoud. Daarmee wordt aangegeven dat het boek een psychologische roman ...