maandag 10 april 2023

Hoe word je een goede god? Louie Stowell


In de Noordse mythologie is Loki de god van de leugens, chaos en ongein. In Hoe word je een goede god? is Loki dat ook. Hij wordt naar de aarde uitgezonden, omdat ze hem in Asgaard helemaal zat zijn. Ze hopen dat hij op aarde, vermomd als 11-jarige jongen, manieren zal leren. Helaas, aan het einde van dit boek vertoont zijn gedrag nog niet veel verbetering, maar toch net genoeg om de oppergod te doen besluiten dat hij het nog een poosje mag proberen in deel 2 (komt in de zomer van 2023 uit) en deel 3 (komt in  november uit). Stowell heeft flink vooruit gewerkt. Liefhebbers van Loki zijn dus in de zomer- en kerstvakantie onder de pannen, als ze Engels lezen.

De teksten, de tekeningen en de vertaling zijn leuk, maar ook behoorlijk pittig. Hoe word je een goede god is wel een leuke kennismaking met de Noordse mythologie en mooi illustratiemateriaal in de geschiedenisles over de Germanen.

Geen opmerkingen:

See you on Venus / Victoria Vinuesa

  Op het genre-etiket van de bibliotheekversie zien we een hoofd met inhoud. Daarmee wordt aangegeven dat het boek een psychologische roman ...