vrijdag 31 maart 2023

Jefferson / Jean-Claude Mourlevat


 Er zijn jaren voorbijgegaan dat ik geen enkel boek van een Franse schrijver las. En nu, halverwege de derde maand van het jaar, heb ik er al twee gelezen, samen 601 pagina's om precies te zijn. Jefferson lijkt in één opzicht op De zoon van de berentemmer: het is een fantastisch boek.
Jean Claude Mourlevat ontving de Astrid Lindgren Memorial Award in 2021. Een prijs die je niet krijgt als je toevallig een mooi boek hebt gepubliceerd. In de afgelopen 20 jaar ging de prijs onder anderen naar Bart Moeyaert en Guus Kuijer. Mourlevat heeft ook een lange staat van dienst, hoewel in Nederland onbekend gebleven. De verdienste van een prijs als de ALMA is dat waardevolle boeken van belangrijke auteurs ook in het Nederlands worden uitgebracht. Intussen verscheen in Frankrijk alvast Jefferson fait de son mieux. Ik hoop met Jaapleest en Edward van de Vendel dat deze titel snel vertaald gaat worden.


Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...