dinsdag 6 augustus 2019

Drie is te veel / Martine Kamphuis

Iets in de aanschafinformatie heeft mij doen besluiten Drie is te veel op mijn te-lezen-lijstje te zetten. Het omslag kan het niet geweest zijn. Op het omslag staat namelijk helemaal niets wat kinderen zou kunnen doen besluiten dit boek te pakken. 
De bibliotheekrecensie heeft het over een spannend boek. En inderdaad: een echte vakantie jeugd-whodunnit. Leuk om in de weken voor het einde van het schooljaar voor te lezen in groep 6/7. Of door kinderen zelf te lezen onderweg naar de vakantiebestemming.
Hoewel zich afspelend in Nederland en door Martine Kamphuis oorspronkelijk geschreven in het Nederlands, doet Drie is te veel denken aan de boeken van Enid Blyton: altijd vakantie, clubje van jongens en meisjes dat een misdrijf op te lossen heeft. Gelukkig geen moord. Maar vergeleken met de karakters in de boeken van Blyton, zijn de hoofdpersonen in Drie is te veel een stuk minder stereotype en rolbevestigend.

Geen opmerkingen:

Generaal zonder leger / Özcan Akyol

Nog nooit las ik een essay. Als Generaal zonder leger niet van Eus was geweest en hinderlijk in de weg had gelegen, was ik misschien wel zon...