zaterdag 18 februari 2017

Opvrolijkvogeltje / Edward van de Vendel

Nu de hele natie rouwt om Dick Bruna, kan Nederland Opvrolijkvogeltje goed gebruiken. Toevallig het prentenboek van de maand februari op de kalender van uitgeverij Lemniscaat. Opvrolijkvogeltje verjaagt moeheid, onverschilligheid, ouderdom en somberheid. Waar het langs vliegt, gaan kangoeroes dansen, wombats banden plakken, koala's op liefdespad en emoes aan de zwier. De illustraties van het beroemde koppel Ingrid en Dieter Schubert bieden veel gespreksstof en voorlezers zullen  met Opvrolijkvogeltje alle kanten op kunnen. Omdat de prenten zeer gedetailleerde meesterwerkjes zijn, is voor 'lezen' van dit boek in een groep, het gebruik van smartbord of beamer onontbeerlijk.
Vraagje van ondergetekende oude moeder: kunnen 5-jarigen tegenwoordig zonder haperingen het woord 'opvrolijkvogeltje' uitspreken? Ik herinner mij dat mijn eigen kleuterkinders grote moeite hadden met twee opeenvolgende medeklinkers in één woord. Geen zorgen, het is goedgekomen, hoor.
http://ingriddieterschubert.com/kleurplaten/Kinderkamer_Kleurplaat%20Opvrolijkvogeltje_01.jpg

Geen opmerkingen:

See you on Venus / Victoria Vinuesa

  Op het genre-etiket van de bibliotheekversie zien we een hoofd met inhoud. Daarmee wordt aangegeven dat het boek een psychologische roman ...