vrijdag 18 oktober 2024

24 Uur / Marcel van Driel


 24 Uur ziet er voor mij totaal niet aantrekkelijk uit. Maar dat dondert niet voor een e-book. Gekozen uit een lijst op de leesapp voor jongeren 'Lees'. Eerder die week had ik in het wekelijkse jeugdboekenaanbod de titel 48 Uur onder ogen gekregen. De opvolger van 24 Uur van dezelfde auteur. Toen viel me op dat dit deel uit de Kluitman-novelles opvallend populair is bij jonge leners. Het is lekker dun, maar het is ook een eigentijds verhaal en zo gecomponeerd, dat je niet wil stoppen met lezen. Marcel van Driel verstaat de kunst om jongeren te boeien. Dat is voorwaar een prestatie.

Super handig dat het boek zonder ledenpas gratis te lezen en te luisteren is via 'Lees', want hiermee kun je heel veel lezers tegelijkertijd bedienen, terwijl het papieren boek maar op 1 plek tegelijk kan zijn. Om je docent van je leesactiviteiten te overtuigen, moet je wel je telefoon mee de klas in nemen. Op sommige scholen is dat misschien een dingetje.


Geen opmerkingen:

24 Uur / Marcel van Driel

 24 Uur ziet er voor mij totaal niet aantrekkelijk uit. Maar dat dondert niet voor een e-book. Gekozen uit een lijst op de leesapp voor jong...