maandag 1 januari 2018

Mijn vriendin Faheema / Jenny Robson

Mijn vriendin Faheema is een goede keus voor meiden die niet staan te juichen als ze een boek voor school moeten lezen. Lekker dun, best makkelijk leesbaar. Niet voor types die van veel harde actie houden of van fantasy. Mijn vriendin Faheema is het realistische verhaal van Louise die in Faheema een vriendin heeft met wie ze alles kan delen. Louise en Faheema komen bij elkaar thuis en zitten op school naast elkaar in de klas. Ook nadat de basisschool is verruild voor het voortgezet onderwijs (de Zuid-Afrikaanse equivalent, wel te verstaan).
Dat Faheema's ouders moslims zijn en Louise's ouders christenen, staat hun vriendschap niet in de weg. Maar uiteindelijk luiden aanslagen in de metro van Londen en het verschijnen van een spotprent in Denemarken het einde in van een hechte en jaren durende vriendschap. Jammer dat er weinig Nederlandse info over de schrijfster te vinden is. In dit Engelstalige interview vertelt Jenny Robson (Zuid-Afrikaanse) iets over de totstandkoming van het boek.

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...