vrijdag 19 juli 2024

Radiovrouw : verhalen van een vroege vogel / Jeannette Parramore


Sinds Midas Dekkers is gestopt met zijn radiocolumn voor Vroege Vogels, luisteren we eigenlijk niet meer naar Vroege Vogels op Radio 1. De tuttenbellenmuziek en de rapportages vanuit gebieden die je alleen onder begeleiding van een bioloog en een reporter mag betreden, gingen ons een beetje tegenstaan. Op tv ontbreekt weliswaar de tuttenbellenmuziek, maar ook de scherpe columnist die de groenpoepers op de hak neemt. 
Jeannette Parramore was jarenlang verslaggever en ondernam barre tochten door heel Nederland in gezelschap van extreme natuurliefhebbers. Radiovrouw bevat de verhalen, gebaseerd op echte expedities, aangevuld met soms bloedstollende gebeurtenissen. 
Eigenlijk een boek om met tussenposes van een week een verhaal uit te lezen. Een stuk of 18 achter elkaar is een beetje veel van het goede. Mijn bewondering voor natuurverslaggevers is enorm toegenomen. Laat mij maar lekker saai bibliothecaris zijn.


Geen opmerkingen:

Patroon / Marco Kunst

 https://www.marcokunst.nl/ Zojuist kwam ik erachter dat Patroon verfilmd gaat worden. Het lijkt me bijna ondoenlijk. Het verhaal speelt zic...