zondag 5 maart 2023

Demolition Dad / Phil Earle


Jake heeft een warme band met zijn vader. 's Zaterdags gaan ze samen naar worstelwedstrijden, waarbij Demolition Dad alle tegenstanders probleemloos verslaat. Jake vindt dat zijn vader een groter en enthousiaster publiek verdient in Amerika. Door een actie van Jake, verlaat zijn vader huis en haard om in de USA een beroemde worstelaar te worden. Dit avontuur eindigt in een deceptie. Als pa na weken terugkomt in Storey Street heeft de vernedering een depressieve apatische man gemaakt van de sloopkogel. Wat Jake ook verzint, niets lijkt het zelfvertrouwen van zijn vader te kunnen herstellen. Tot Jake met 3 klasgenootjes in een levensgevaarlijk slooppand ten onder dreigt te gaan. De kinderen kunnen alleen gered worden door sloopdeskundige Demolition Dad. Deze reddingsactie vormt de doorbraak naar een nieuwe carrière en een gelukkig gezin. 
De manier waarop Earle schrijft neemt je onmiddellijk in voor de hoofdpersonen. De hoofdstukken volgen elkaar in rap tempo op. Het taalgebruik is niet super eenvoudig, maar omdat er zoveel vaart en humor in het verhaal zit, vlieg je door Demolition Dad heen. De illustraties van Sara Ogilvie helpen ook.
Op de website van Earle les-ideeën. Inspiratie voor leesbevorderaars?

Geen opmerkingen:

De gebroeders Maxilari / David Pefko

  De gebroeders Maxilari zouden in 2024 39 en 40 jaar oud zijn/worden. Het zou me verbazen als hun moeder nog zou leven, maar het is theoret...