maandag 29 september 2014

Broodje rat / David Walliams

Broodje rat is net als Mr. Stink en De jongen in de jurk een kolderiek verhaal met uitgesproken karakters en bizarre gebeurtenissen. Schooljuffen en gezagsdragers hoeven niet op sympathie te rekenen, de hoofdpersoon is een nobele ziel die het gewoon slecht heeft getroffen met een draconische stiefmoeder en een alcoholische vader. Maar het komt goed!
Is Mr. Stink nog geïllustreerd door Quentin Blake; in Broodje rat zijn de tekeningen van Tony Ross. Ze doen niets onder voor het werk van Blake. Auteurs en illustratoren van dit kaliber verdienen echter een betere uitgave: niet dat gore doorschijnende goedkope papier en een betere vertaler/redacteur. Deze manco's zijn op de uitleenscore niet van invloed: 82% van alle Utrechtse exemplaren is onder de leners. Op de website van de auteur allerlei tips voor leerkrachten en bibliothecarissen om met de boeken van Walliams aan de slag te gaan. Lijken me voor Nederlandse kinderen ook te leuk.

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...